Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών




Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας εγκληματική οργάνωση, που φέρεται ότι προέβαινε σε αγοροπωλησίες βρεφών.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 71χρονο άντρα, δυο γυναίκες ηλικίας 65 και 44 αντίστοιχα και μια ανήλικη κοπέλα ηλικίας 12 ετών.



Ειδικότερα, στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας περιήλθαν πληροφορίες, σχετικά με τη δράση ενός οργανωμένου κυκλώματος, το οποίο ενεργεί κατ΄ επάγγελμα και για κερδοσκοπία, αγοροπωλησίες βρεφών.

Ύστερα από αξιοποίηση των πληροφοριών οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση κατά την οποία αστυνομικοί προσποιούμενοι «υποψήφιους» αγοραστές, κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με μέλη του κυκλώματος.

Ύστερα από συνεχείς επαφές, συμφωνήθηκε η αγοροπωλησία βρέφους ηλικίας 2,5 μηνών, αντί του χρηματικό ποσό των 12.500 ευρώ.

Το απόγευμα της Κυριακής 11 Μαρτίου 2012, σε προκαθορισμένο ραντεβού στη Χρυσούπολη Καβάλας, προσήλθαν οι τέσσερις δράστες και αφού παρέλαβαν το χρηματικό ποσό των 12.500 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, παρέδωσαν στους «υποψήφιους» αγοραστές - αστυνομικούς το βρέφος (αγόρι) της 12χρονης. Με την πραγματοποίηση της αγοροπωλησίας, οι αστυνομικοί επενέβησαν και τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 12.500 ευρώ, έγγραφα της γέννησης του βρέφους κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Το βρέφος οδηγήθηκε στο παιδιατρικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας για περίθαλψη και φροντίδα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

http://www.on-news.gr/2012/03/blog-post_8568.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+on-news%2FZLSY+%28On-News%29&utm_content=FaceBook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου