Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Φθηνά αλλά υπέροχα ραντεβού


   Πέρα από μια περίοδο της ζωής μου που δοκίμαζα σχεδόν όλα τα εστιατόρια της πόλης, και μέσα σε αυτά ήταν και κάποια ακριβά, δε θυμάμαι να ξόδευα πολλά όταν επέλεγα να κάνω κάτι όμορφο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένα φτηνό ραντεβού είναι ό,τι πρέπει. Είτε είσαι φοιτητής, είτε κάποιος που δεν του περισσεύουν για να ξοδεύει εδώ και εκεί, ή απλά ρομαντικός, παντρεμένος, ή τέλος πάντων βαριέσαι τα ίδια και τα ίδια και θέλεις να δοκιμάσεις κάτι καινούριο.

  Η λέξη ρομαντικό με απομάκρυνε χρόνια τώρα. Το συνδύαζα πάντα με το γλυκανάλατο και με απωθούσε. Τελικά όμως με τα χρόνια κατάλαβα ότι μου αρέσει να είμαι λίγο ρομαντική κάποιες φορές. Έτσι, για αλλαγή. Κι αν σκεφτείς ότι έχουμε κόψει πια ένα σωρό πράγματα από αυτά που κάναμε παλιότερα, είναι η καλύτερη εποχή να σκεφτούμε εναλλακτικά. Και λίγο ρομαντικά.
Αυτό που ακολουθεί είναι απλά κάποιες ωραίες ιδέες – το κλειδί είναι να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου, και να δεις που θα κατεβάσεις κι εσύ άλλες τόσες δικές σου. Βρες αυτή που ταιριάζει περισσότερο σε σένα, τουλάχιστον για να κάνεις την αρχή. Φτιάξε την εικόνα στο μυαλό σου και σκέψου πώς θα είναι ένα τέτοιο ραντεβού.
Ας γίνω λίγο παραδοσιακή, κι ας θεωρήσω ότι το ραντεβού το ζήτησε ο κύριος.
  • Μαγείρεμα στο σπίτι. Ακόμα κι αν επιλέξεις να    φτιάξεις κάτι απλό, στο ραντεβού αυτό έχεις κερδίσει πολλούς πόντους. Είναι πολύ σέξυ όταν ένας άντρας μαγειρεύει (πόσο μάλλον για μια γυναίκα). Κι αν συνοδεύεται με λίγο κρασάκι, τόσο το καλύτερο. Αν δε θέλεις να ρισκάρεις, διάλεξε να φτιάξεις κάτι που ξέρεις να κάνεις καλά, ας είναι και ένα απλό ζυμαρικό.
  • Μασάζ. Αυτό μάλλον προϋποθέτει να έχετε βγει αρκετά ραντεβού μαζί – πάντως αν είστε αρκετά κοντά ο ένας στον άλλο για ένα καλό μασάζ, αυτό θα την κερδίσει. Με ένα ωραίο λαδάκι αρωματικό, σε ολόκληρο το σώμα, ξεκινώντας από το κεφάλι, και κατεβαίνοντας προς τα κάτω, στο λαιμό, την πλάτη, τα πόδια και τα πέλματα. Απόφυγε τα προκλητικά σημεία (ή τουλάχιστον κράτα τα για το τέλος), αλλιώς το μασάζ μάλλον δε θα κρατήσει για πολύ.
  • Φεστιβάλ. Ρίξε μια ματιά σε μια τοπική εφημερίδα ή στο Internet. Μπορείς να βρεις όλων των ειδών τα φεστιβάλ και τις εκδηλώσεις, από ταινίες μέχρι χορό, μέχρι γλυκά και διάφορα άλλα. Συνήθως κοστίζουν πολύ λίγο, και βγαίνουν καταπληκτικά. Όταν πάτε, κάντε βόλτα μαζί τριγύρω, δοκιμάστε τα πάντα, κάντε αστεία, περάστε καλά.
  • Μαραθώνιος ταινιών. Νοικιάστε ή κατεβάστε ταινίες, φτιάξτε ποπ κορν, πάρτε και λίγα γλυκίσματα και δείτε τις στο σαλόνι, μέσα στις κουβέρτες.
  • Μουσεία. Αν σας αρέσουν τα μουσεία, μπορεί να γίνουν πολύ ωραία ραντεβού. Και οι ζωολογικοί κήποι επίσης. Μην παραλείψετε να πάρετε και μαλλί της γριάς.
  •   Στην παραλία. Ζω στη Ζάκυνθο, οπότε αυτό είναι εύκολο. Αν εσείς δεν έχετε παραλία κοντά, οποιοδήποτε άλλο όμορφο μέρος, φυσικό, όπως μια λίμνη ή ένα ποτάμι ή ένα βουνό, επίσης θα είναι μια χαρά. Πάρτε μαζί κάτι να τσιμπήσετε ή πάρτε τα μαγιό και μερικές μπύρες και ευχαριστηθείτε το.
  • Το κυνήγι του θησαυρού. Προετοιμάζεσαι, γράφεις σημειώματα και τα αφήνεις σε διάφορα μέρη της πόλης. Κάθε στοιχείο οδηγεί στο επόμενο, και στο τέλος υπάρχει ένα δώρο – το δώρο μπορείς να είσαι κι εσύ, όχι απαραίτητα μες τις κορδέλες. Είναι ωραίο να οδηγείς ψάχνοντας το επόμενο στοιχείο. Ακόμα καλύτερα αν τα στοιχεία και τα μέρη που θα τα αφήσεις έχουν κάτι να πουν στους δυο σας.
  • Πικ νικ. Ναι, το γνωστό κλασικό πικ νικ. Μπορεί να μην έχουμε αυτά τα τεράστια πάρκα που βλέπουμε στις φωτογραφίες να κατασκηνώνει ο κόσμος με τα καλάθια του, αλλά όχι ότι δεν έχουμε κι εμείς μέρη κατάλληλα. Ετοίμασε σαντουιτσάκια, πάρε μαζί και λίγες μπύρες ή κρασάκι, και μια κουρελού ή μια μεγάλη πετσέτα για κάτω, και είσαι έτοιμος. Το καλό με το πικ νικ είναι ότι δεν κάνεις κάτι συγκεκριμένο, άρα υπάρχει συζήτηση, και αυτό για μια γυναίκα είναι μεγάλη υπόθεση. Όταν υπάρχει συζήτηση, να ξέρεις ότι κερδίζεις πόντους. Η καλύτερη ώρα για πικ νικ είναι το ηλιοβασίλεμα, που δίνει όλες τις προϋποθέσεις να συνεχίσει το ραντεβού και μετά το πικ νικ.

      http://www.zenhabits.gr/ftina-alla-yperoxa-rantevou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου