Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

Τα 5 «κλειδιά» της μακροζωίας


Αν θέλετε η ευχή «να τα εκατοστήσεις» που σας εύχονται στα γενέθλιά σας να βγει αληθινή, δεν έχετε παρά να υιοθετήσετε κάποιες συμπεριφορές που σίγουρα θα σας βγουν σε καλό.
Γελάστε με την καρδιά σας
Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο από το πανεπιστήμιο Yeshiva και δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Aging» αποκάλυψε πως υπάρχουν ορισμένες πτυχές ενός χαρακτήρα που μπορεί να ξεκλειδώνουν τα μυστικά της μακροζωίας. Ένα από αυτά; Το πηγαίο, αυθόρμητο γέλιο που ωφελεί ιδιαίτερα την καρδιά φαίνεται πως αποτελεί ένα από τα βασικότερα «κλειδιά» της μακροζωίας καθώς άνθρωποι που γελούν «με την καρδιά τους» αποδείχθηκε πως ζουν περισσότερα χρόνια.

Φίλοι, παρέες, οικογένεια το μυστικό για βαθιά γεράματα
Έχετε πολλούς και καλούς φίλους, βρίσκετε ανάμεσα σε αρκετές παρέες και έχετε ιδανικές σχέσεις με την οικογένειά σας; Τότε μάλλον έχετε και αρκετές πιθανότητες να ζήσετε πολλά χρόνια καθώς έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Pios Medicine», αποκάλυψε, πως όσοι είναι κοινωνικά δικτυωμένοι έχουν ακόμη και 50% περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα χρόνια από όσους έχουν επιλέξει τη μοναξιά.


Δείτε το ποτήρι… μισογεμάτο!
Και πάλι στην ιατρική επιθεώρηση «Aging» δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα έρευνας, σύμφωνα με την οποία και η αισιοδοξία, αποτελεί «κλειδί» για την μακροζωία. Όσοι ακόμη και σε δύσκολους καιρούς, βλέπουν το ποτήρι… μισογεμάτο και όχι μισοάδειο, έχουν πολλές πιθανότητες να ζήσουν μια μακρόχρονη και ευτυχισμένη ζωή σε σύγκριση με όσους τα βλέπουν όλα μαύρα και σκοτεινά…

Don’t worry, be happy…
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο «Proceedings of the National Academy of Sciences», αποκάλυψε πως οι εκ φύσεως χαρούμενοι άνθρωποι, ζουν και περισσότερα χρόνια. Στην συγκεκριμένη έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 3.000 άτομα, αποδείχθηκε πως ακόμη και σε άτομα με χρόνιες παθήσεις, η χαρούμενη στάση ζωής, έδωσε «φιλί» μακροζωίας καθώς είχαν κατά 35% περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα χρόνια από τους υπόλοιπους.Η ψυχή της παρέας!
Αν η παρέα σας δεν μπορεί λεπτό μακριά σας ή αν εσείς είστε αυτοί που πράγματι κάνετε τη διαφορά σε μια συγκέντρωση φίλων, τότε σίγουρα είστε ένας άνθρωπος εξωστρεφής και χαρούμενος. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Geriatrics Society, η εξωστρέφεια ενός ατόμου, είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό όσων ζουν πολλά, πολλά χρόνια.


ΠΗΓΗ :   http://www.clickatlife.gr/story/euzoia/ta-5-kleidia-tis-makrozoias?id=2207175


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου