Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

20 διασκεδάσεις για τζάμπα, μάγκες!



 Σας έχει τύχει ποτέ να βαρεθείτε στο «καλύτερο club της πόλης», αυτό για το οποίο συζητούσατε όλη την εβδομάδα και κλείσατε (πανάκριβο) τραπέζι με την παρέα; Ή να απογοητευτείτε από την ατμόσφαιρα, το σέρβις ή το φαγητό ενός ακριβού εστιατορίου, όπου πήγατε για να γιορτάσετε μια επέτειο; Ο αντίποδας των δυσάρεστων, αλλά εξαιρετικά πιθανών αυτών ενδεχομένων είναι το να περάσετε φανταστικά σε ένα πεζούλι της Αποστόλου Παύλου χαζεύοντας την Ακρόπολη ή να ξεκαρδίζεστε όλο το βράδυ πάνω από μια παρτίδα Taboo.
 Το ότι χρειαζόταν μια οικονομική κρίση για να μπορέσουμε να το θυμηθούμε/ συνειδητοποιήσουμε/ συζητήσουμε αυτό είναι μάλλον αστείο, σίγουρα παράξενο και ίσως εν τέλει αμελητέο. Φτάνει που μπορούμε ακόμα να μετράμε είκοσι τρόπους να περάσουμε καλά χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε πολλά –ίσως και καθόλου. 


Πάμε πλατεία… για μπύρες:  Άρχισε να γίνεται «τάση» πριν από μερικά χρόνια, όταν ολοκληρώθηκε η πλατεία του Γκαζιού: μπύρες από το περίπτερο, άραγμα στα πεζούλια, χάζι στην περαντζάδα και μουσική από τα παρακείμενα μπαρ. Τα τελευταία, βέβαια, που είδαν τους τζίρους τους να μειώνονται, αντέδρασαν ακαριαία, καλύπτοντας με μαξιλαράκια τα πεζούλια, τοποθετώντας τραπεζάκια μπροστά τους και παίρνοντας κανονικά παραγγελίες. Μικρό το κακό. Η Αθήνα είναι γεμάτη πλατείες, και μάλιστα πολύ ομορφότερες, και πεζόδρομους, όπως αυτός της Αποστόλου Παύλου κάτω από την Ακρόπολη. Και τα περίπτερά της γεμάτα μπύρες. 


Ταινιομαραθώνιοι: Μαζεύετε την παρέα, φέρνει ο καθένας τα DVD που στοιβάζονται κάτω από την τηλεόραση κάθε εβδομάδα με τις κυριακάτικες εφημερίδες, φτιάχνετε σπιτικό ποπκόρν και πατάτε το play. Στην απίθανη περίπτωση που κανείς από την παρέα σας δεν μαζεύει τα DVD των εφημερίδων, το YouTube έρχεται και πάλι να δώσει τη λύση: ολόκληρες ταινίες χωρισμένες ανά κατηγορία, στην οθόνη σας με ένα μόνο κλικ –ούτε παράνομα downloads, ούτε περίπλοκα torrents, ούτε τίποτα. 

Φιλαράκια vs. Game of Thrones:  Σε σχέση με τις ταινίες, οι σειρές που κάνουν θραύση τα τελευταία χρόνια έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα: παρέχουν πολύ πιο πρόσφορο έδαφος για χαβαλέ, καθώς απαιτούν πολύ μικρότερο βαθμό συγκέντρωσης –αν χάσεις κάτι πιθανότατα θα επαναλαμβάνεται στο επόμενο επεισόδιο– και προσφέρονται περισσότερο για DVD-ο-μαραθώνιους, για τον απλούστατο λόγο ότι διαρκούν πολύ περισσότερες ώρες. 

Πάμε για ορθοπεταλιές: Το έχουμε αναλύσει τόσες φορές, που δεν έχετε κανέναν λόγο να το σκέφτεστε ακόμα. Παίρνετε ή δανείζεστε ένα ποδήλατο –ακόμη και το παλιό σας mountain είναι μια χαρά μετά από ένα γρήγορο ρετούς στα λάστιχα– και είτε ακολουθείτε κάποιον από τους ποδηλατικούς συλλόγους της πόλης σας, για να κάνετε και καινούριες γνωριμίες, είτε χαράζετε τις δικές σας διαδρομές. 

Χορεύετε;: Για κάποιο μυστήριο λόγο, τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα είναι πολύ πιθανότερο να πετύχεις κόσμο να χορεύει στον δρόμο –σε milonga events, που οργανώνουν οι διάφορες ομάδες tango, ή στα swing street parties που αυξάνονται και πληθύνονται– παρά στα clubs. Τόσο το καλύτερο για εμάς, βέβαια: ο υπαίθριος χορός δεν έχει εισιτήριο, έχει συνήθως υπέροχο ντεκόρ (την Ακρόπολη, τα δρομάκια του Θησείου, ή την αρχαία αγορά) και πολύ κεφάτο κόσμο. 

Flashmob: Η τάση έρχεται από τη Νέα Υόρκη, και είναι όσο χαριτωμένα παράξενο είναι και αυτό εδώ το βίντεο. Μια παρέα –μεγάλη κατά προτίμηση– μαζεύεται σε έναν χώρο, κάνει κάτι όπως το χορευτικό του παραπάνω βίντεο, ή οτιδήποτε άλλο της κατέβει στο κεφάλι, οι περαστικοί στην αρχή στέκονται παραξενεμένοι και κοιτούν, και εν συνεχεία –αν αυτό το «κάτι» δεν είναι ακροβατικά– πολλοί από αυτούς συμμετέχουν. Εγγυημένη, δωρεάν διασκέδαση, τόσο για εσάς όσο και για τους άλλους. 


Πικνίκ: Άλλη μία κλασική ιδέα, η οποία δεν αποτυγχάνει ποτέ. Φτιάχνετε μερικά σαντουιτσάκια από το σπίτι, προσθέτετε στο καλάθι κι ένα μπουκάλι κρασί (από 4€ στο σούπερ μάρκετ) και στρώνετε, προαιρετικά, ένα καρό τραπεζομάντηλο για έξτρα ατμόσφαιρα στο γρασίδι.


Γύρω από το τραπέζι: Εκείνα τα επιτραπέζια παιχνίδια που μαζεύουν σκόνη κάτω από τα κρεβάτια ή στα βάθη του παταριού έχουν τη μαγική δύναμη να κάνουν μια ολόκληρη παρέα να γελάει μέχρι δακρύων ένα ολόκληρο βράδυ. Δεν το πιστεύεις, μέχρι να παίξεις μια παρτίδα Taboo μετά από δέκα χρόνια… αποχής. Αρκεί η παρέα να είναι μεγάλη, για να μπορεί να συνδράμει ο καθένας από λίγα ευρώ για να τα αγοράσετε. Αν βαριέστε να διαβάζετε κανόνες, η παλιά καλή τράπουλα δεν απογοητεύει κανέναν –για να ανέβει λίγο η αδρεναλίνη, μπορείτε αντί για λεφτά να ποντάρετε «θελήματα»: ένα πλύσιμο πιάτων, δυο ώρες baby sitting, μια μετάφραση και ούτω καθεξής. 


http://www.in2life.gr/everyday/howto/articles/229293/article.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου